Termékek

Felhasználási terület

Mezőgazdasági Kommunális Kizárólagos márkaképviselet

Igaz vagy hamis? A hengerkéses nyírás eredménye a szerencsén múlik

Igaz vagy hamis? A hengerkéses nyírás eredménye a szerencsén múlik

Az alsókés kiemelkedő fontosságának ismertetése

Az évnek azon időszakához értünk, amikor a legtöbb a nyírási idő - és ezzel a gépek igénybevétele -, ezért sajnos sokan elhanyagolják az alsókések állapotának ellenőrzését! Pedig, most érdemes megállni egy pillanatra és átgondolni, hogy miért is olyan fontos megérteni a működési és karbantartási folyamatok fontosságát, különösen a kritikus, vágási procedúra területén.Michael Hampton, a Toro cég eredeti, gyári alkatrészek brit viszonteladója, a Reesink Turfcare cég alkatrészmenedzsere osztja meg tapasztalatait az alsókés kiemelkedő szerepére, különösen a befejező nyírásra vonatkozólag.


„A hengerkés és a tartókeret mellett a hengerkéses vágóegység 3. fontos eleme, az alsókés. Az alsókés egy késtartó kerethez kerül csatlakoztatásra, amely a fő egységhez rögzített, mégpedig úgy, hogy lehetővé tegye a hengerkéshez történő párhuzamos beállítást.


A hengerkéses nyírás folyamata megegyezik az olló nyírási mechanizmusával, ahogy a hengerre rögzített, ívelt élek elhaladnak az alsókés mentén. A vágási folyamat megköveteli, hogy a hengerkés és az alsókés is éles legyen, pontos illesztésű, illetve éppen érintkezzenek egymással: a hengerkés és az alsókés éle. Az alsókést pontosan egyenesre és hegyesre kell élezni ahhoz, hogy az éles késhegy érintkezzen a hengerkés élével – annak teljes hosszában.Amennyiben az alsókés nincs tökéletesen simára csiszolva, lehetetlen, hogy a hengerkés teljes hosszában érintkezzen az alsókéssel. Ez a felépítés lényeges része, amelynek köszönhető a hengerkéses vágóegységek precíz nyírása. A szerkezet bármely részének módosításával - például utángyártott alkatrész használatával - az illesztés, a forma és a funkció is változik, amely mind hatással van a vágásminőségre: kevésbé lesz egyenletes és egységes a felület.


Ahhoz, hogy teljes mélységében megértsék a hengerkéses nyírás elméletét, ismerni kell, hogy mit jelent a „vágási pont” és az „érintési pont”. Az érintési pont azt helyzetet jelenti, ahol a henger ívelt kése éppen érinti az alsókés bármely pontját. A vágási pont: a henger előrefordulásakor az ívelt késélek egymás után érintik az alsókés érintési pontját. A henger által előretolt fűszálak az alsókéshez nyomódnak, amely a vágási pont irányába tolja őket; ezzel létrehozva egy háromszögformát.


Hampton konklúziója, hogy a befejező nyírás minősége nem a szerencse függvénye. Megérteni és elfogadni, hogy a hengerkéses vágástechnika precíziós nyírás - melynek működéséhez precízen megtervezett alkatrészek kellenek azért, hogy a lehető legjobb vágásminőséget érjük el - segít felismerni, hogy nem éri meg utángyártott alkatrészeket használni, hogy azzal a gyepre negatív és csak hosszútávon helyrehozható hatást gyakoroljunk.


A kedvező, alacsony árat már rég elfelejtjük, amikor a rossz minőségből adódó negatív látvány még sokáig érezteti hatását. Tehát, erősen ajánlott, hogy ne essenek áldozatul a kísértésnek, hogy utángyártott alkatrészeket vásároljanak. A Toro alsókések mérnöki pontossággal tervezett kések, azért, hogy a vágás kiváló minőségű legyen! Minden egyes Toro gyártmányú alsókést úgy terveztek, hogy azok megfeleljenek a Toro szigorú műszaki előírásainak, hogy a legjobb minőségű vágás utáni felületet biztosítsák. A kések valódi egyenessége maximalizálja az élettartamot és garantálja a minőségi nyírást. Magas széntartalmú acélt alkalmaznak a gyártás során a tartósság és a hosszú élettartam érdekében, illetve, hogy a kések tovább megőrizzék élességüket, ami a fenntartóknak hosszabb ideig történő munkavégzést jelent, ami csökkenti a beállítási- és a cserékre vonatkozó időt.


Azért, hogy elkerülje az állásidőt és biztosítsa a vágás utáni felület kiváló minőségét, használjon eredeti, gyári, Toro alsókéseket: http://agrolanc.hu/hu/szerviz-alkatresz/szerviz/


 


Néhány szó a Toro cégről


A Toro multinacionális nagyvállalat világviszonylatban vezető pozíciót betöltő, innovatív megoldásokat kínál a zöldterület fenntartás, a hóeltakarítás, az öntözőrendszerek és a kültéri világítás iparágaknak. A Toro jelenléte több mint 90 országra terjed ki, a 2016-os pénzügyi év árbevétel 672 milliárd forint. A folyamatos innováció és kapcsolatápolás – amely a bizalomra és a becsületességre épül – sikere, hogy a Toro márka elérte a „kiválóság” rangot, amely az ügyféltámogatásnak köszönhető: a golfpálya, a sportpálya, a kertépítés és kertfenntartás; továbbá az önkormányzati és a szántóföldi szektorok és a magánkertek felhasználói felé.


Tematikus honlapunk:www.sportpalyafenntartas.huvissza az előző oldalra

Igaz vagy hamis? A hengerkéses nyírás eredménye a szerencsén múlik

A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


 • Antonio Carraro
 • Toro
 • Gianni Ferrari
 • Club Car
 • Trilo
 • Rinieri
 • Caroni
 • Agria
 • Vandaele
 • Ravenna
 • Tennant
 • Caravaggi
 • AFT
 • Holmac
 • Dutchman
 • Mathieu
 • MDB
 • Allett
 • Wiedenmann
 • OSMA